(φωτό: Veggie Wedgie)
Δοκίμασα την παρακάτω συνταγή και τη λάτρεψα. Η πιο φθηνή, υγιεινή και νόστιμη μαγιονέζα που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι. Την πρώτη φορά δεν είχα σχοινόπρασσο αλλά και πάλι έγινε πολύ νόστιμο, αν και έβαλα λιγότερο λεμόνι. Αυτό είναι βέβαια θέμα γούστου! Δοκιμάσαμε τη μαγιονέζα πάνω σε σαλάτα, μέσα σε κρέπες και σάντουιτς. Σας παραθέτω τη συνταγή από το καταπληκτικό μπλογκ της Veggie Wedgie μαζί με την υπέροχη φωτό της.
Υλικά
1/2 κούπα γάλα σόγιας
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
3/4 κούπας σταφυλοσπορέλαιο
1κ.γ. θαλασσινό αλάτι
φρέσκο σχοινόπρασσο ή άλλα μπαχαρικά
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα σόγιας, το λεμόνι και το αλάτι. Το αφήνουμε για 2 λεπτά. Αναβουμε το μπλέντερ και ενώ δουλεύει αρχίζουμε να χύνουμε το λάδι σιγά σιγα αλλά με σταθερή ροή. Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μεταφέρουμε σε ένα βάζο στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να πήξει εντελώς και να γίνει κρέμα. Κόβουμε φρέσκο σχοινόπρασσο ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε και το ρίχνουμε μέσ και ανακατέυουμε.
Κάνει περίπου 2 κούπες
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
3/4 κούπας σταφυλοσπορέλαιο
1κ.γ. θαλασσινό αλάτι
φρέσκο σχοινόπρασσο ή άλλα μπαχαρικά
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα σόγιας, το λεμόνι και το αλάτι. Το αφήνουμε για 2 λεπτά. Αναβουμε το μπλέντερ και ενώ δουλεύει αρχίζουμε να χύνουμε το λάδι σιγά σιγα αλλά με σταθερή ροή. Συνεχίζουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μεταφέρουμε σε ένα βάζο στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να πήξει εντελώς και να γίνει κρέμα. Κόβουμε φρέσκο σχοινόπρασσο ή ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε και το ρίχνουμε μέσ και ανακατέυουμε.
Κάνει περίπου 2 κούπες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου