Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

Tέμπε σε σως κυμίνου


Το τέμπε φτιάχνεται από σόγια και προσωπικά το προτιμώ πολύ περισσότερο από το τόφου. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί κανείς να το βρει στα ελληνικά καταστήματα. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόφου χωρίς παραλλαγές και να λειτουργήσει μία χαρά.



Υλικά για 2 άτομα
  • 1 πακέτο τέμπε ή τόφου
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.τ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη
  • Λίγο πιπέρι καγιέν

Κόβουμε το τέμπε ή το τόφου σε κύβους ή λωρίδες (όπως προτιμάμε) και μαρινάρουμε στο παραπάνω μίγμα για περίπου 1 ώρα.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά όλο το μίγμα για περίπου 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009

Χορτοφαγική Κυριακή


Διαβάστε περοσσότερα για το Troō Food Liberation εδώ http://troofoodliberation.com/ . Γίναμε κολλεκτιβα.

Αυτή την Κυριακή το μενού μας θα περιλαμβάνει :

-μπροκολόσουπα με τυρένια σως
-ρεβυθοπιφτέκια
-πολέντα στο φούρνο με πέστο
-σαλάτα με ρόδι
-ωμοφαγικά spring rolls
-ωμοφαγικά brownies
-superfood smoothies



(αναδημοσίευση από ποστ της Veggie Wedgie στο χορτοφαγικό φόρουμ)