Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2009

Tέμπε σε σως κυμίνου


Το τέμπε φτιάχνεται από σόγια και προσωπικά το προτιμώ πολύ περισσότερο από το τόφου. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί κανείς να το βρει στα ελληνικά καταστήματα. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόφου χωρίς παραλλαγές και να λειτουργήσει μία χαρά.



Υλικά για 2 άτομα
  • 1 πακέτο τέμπε ή τόφου
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 3 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.τ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη
  • Λίγο πιπέρι καγιέν

Κόβουμε το τέμπε ή το τόφου σε κύβους ή λωρίδες (όπως προτιμάμε) και μαρινάρουμε στο παραπάνω μίγμα για περίπου 1 ώρα.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας σιγά σιγά όλο το μίγμα για περίπου 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές.

5 σχόλια:

veggie wedgie είπε...

Μακάρι να υπήρχε tempeh στην Ελλάδα, είναι πραγματικά πολύ ωραίο! Ειδικά αν ξέρεις να το μαγειρεύεις!

foxy vegan είπε...

Ελπίζω κάποια στιγμή να αρχίσουν να το φέρνουν. Μου αρέσει πιο πολύ από το τόφου...Ειδικά όταν είναι ψητό στα κάρβουνα!!! ΓΙΑΜ!

happyshelly είπε...

Μου αρέσει πολύ το blog σας και θα το παρακολουθώ. :)

veganfox είπε...

Ευχαριστώ πολύ! Λόγω του ότι είμαι νέα μαμά, το έχω αφήσει τελευταίως αλλά έχω σκοπό να επανέλθω!

happyshelly είπε...

Συγχαρητήρια. Να σου ζήσει το παιδί σου και όλα τα άλλα θα γίνουν. Εδώ είμαστε :)