Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009

Σούπα με μπρόκολο και κάρυ



Υλικά για 4 άτομα
3 κούπες ψιλοκομμένο μπρόκολο
1 κούπα γάλα καρύδας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσσο ψιλοκομμένο
1 κοφτό κουταλάκι κάρυ
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
2 κούπες νερό
1/2 κούπα ρύζι

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσσο για 5' μέχρι να μαλακώσουν σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τα μπαχαρικά, το νερό και το ρύζι και αφήσουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και περνάμε τη σούπα σιγά σιγά από το μπλέντερ για να γίνει βελούδινη.

Συνοδεύεται με κρουτόν και διατροφική μαγιά.