Γλυκό σοκολάτα με σως από βατόμουρα



Υλικά
3 κούπες μαλακό τόφου
1 κούπα λιωμένη μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
3/4 της κούπας κακάο
2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
1/2 κούπα γάλα σόγιας

1 κούπα βατόμουρα ζεσταμένα με λίγη ζάχαρη

1 βάση για τάρτα από μπισκότα
(πήρα ένα πακέτο σοκολατένια μπισκότα και τα άλεσα στο μούλτι. Μετά τα πασπάλισα με λίγο λάδι και τα έστρωσα στη φόρμα σαν βάση)

Σε ένα μίξερ ή μούλτι χτυπάμε όλα τα υλικά (εκτός της βάσης φυσικά) μέχρι να γίνουν μία απαλή κρέμα. Απλώνουμε μέσα στη φόρμα προσεκτικά και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.

Γαρνίρουμε με βατόμουρα και το σιρόπι τους.

Παραλλαγή της συνταγής Chololate "Cheese" Cake από το βιβλίο συνταγών της Σάρα Κράμερ "How it all Vegan!"

Ντιπ από ελιές καλαμάτας και σύκα



Υλικά για 1 κούπα

5 φρέσκα μαύρα σύκα
1 κουτ. της σούπας κάπαρη, πλυμένη
1 κουτ. της σούπας ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού μπαλσάμικο ξύδι

Κόβουμε το κοτσανάκι από τα σύκα και χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.

Προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί εντός της ημέρας.

Προσαρμοσμένο από το βιβλίο μαγειρικής Tassajara Cookbook της Karla Oliveira (Gibbs Smith Publisher, 2007).

Οι συνταγές που αγαπήσατε