Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2009

Ντιπ από ελιές καλαμάτας και σύκα



Υλικά για 1 κούπα

5 φρέσκα μαύρα σύκα
1 κουτ. της σούπας κάπαρη, πλυμένη
1 κουτ. της σούπας ελιές καλαμάτας, χωρίς κουκούτσι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. του γλυκού μπαλσάμικο ξύδι

Κόβουμε το κοτσανάκι από τα σύκα και χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.

Προτιμότερο να χρησιμοποιηθεί εντός της ημέρας.

Προσαρμοσμένο από το βιβλίο μαγειρικής Tassajara Cookbook της Karla Oliveira (Gibbs Smith Publisher, 2007).

2 σχόλια:

heart n soul είπε...

πού να βρω φρέσκα σύκα! θα το κάνω με ξερά (rehydrated) γιατί ακούγεται καλό!

Veggie Wedgie είπε...

Ωραίο φένεται αυτό το ντιπ. Ενδιαφέρον!