Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2007

Ωμοφαγική σπαγγέτι





Υλικά (για δύο άτομα):
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 καρότα
2-3 φλυτζάνια γλυκές ντομάτες
1 αβοκάντο
1-2 κουταλάκια βασιλικός
1-2 κουταλάκια αποξηραμένη ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι καρύδια
Αλάτι Πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα
1 φλυτζάνι ωμό αρακά1 κουταλιά βρασμένο καλαμπόκι
Μερικά φύτρα
Οδηγίες: Ξεφλουδίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον τρίφτη στην πλάγια εγκοπή ώστε να γίνει λεπτές φετούλες. Αν δεν βολεύει ο τρίφτης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κόφτη για τα φασολάκια.

Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά στο μπλέντερ -εκτός από το καλαμπόκι, τα φύτρα & τον αρακά- , προσθέτοντας όσο νερό θέλουμε ώστε να έχουμε τη υφή και πυκνότητα που θέλουμε. Στη συνέχεια περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω στα κολοκυθάκια. Από πάνω στολίζουμε με το καλαμπόκι και τον αρακά, ενώ γύρω γύρω στη πιατέλα μπορούμε να γαρνίρουμε με τα φύτρα.


*εμπνευσμένη από τη συνταγή της mazikeen στο www.veganforum.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: