Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007

Βαρβάρα (Θράκης)


ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό σιτάρι
2.5 λίτρα ζεστό νερό
1 κούπα ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι καβουρντισμένο ή νισεστέ
200γρ σταφίδες ξανθές
300γρ σουσάμι
300γρ καρύδια
300γρ αμύγδαλα λευκά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένετε το σιτάρι και το βάζετε από βραδύς σε ζεστό νερό να φουσκώσει. Την επόμενη το βράζετε με το ίδιο νερό μέχρι να σκάσει το σιτάρι και να χυλώσει το ζουμί. Το στραγγίζετε και μετράτε τον χυλό. Πρέπει να είναι 7 κούπες. Ρίχνετε και 1 κούπα βρασμένο σιτάρι και το αφήνετε να πάρει μια βράση. Καβουρντίζετε το αλεύρι στο τηγάνι και αφού κρυώσει το διαλύετε σε λίγο νερό και το ρίχνετε στο χυλό. Προσθέτετε την ζάχαρη, σπάτε στο γουδί το σουσάμι, χοντροκόβετε τα καρύδια και τα αμύγδαλα και τα ρίχνετε στο χυλό και ανακατεύετε να πάρουν μια βράση. Ο χυλός να μην είναι ούτε πολύ πηχτός, ούτε πολύ αραιός. Σερβίρετε σε μπολάκια και πασπαλίζετε με σουσάμι, καρύδια και κανέλα.

3 σχόλια:

LiZaA είπε...

όλες οι συνταγές είναι καταπληχτικές.. αλλά αυτή με άφησε άφωνη :)

Mrs Mia Grouchy είπε...

Ο νισεστές, αγαπητή βεγκανίτσα, maizena δε λέγεται στα ξένα;
Ευχαριστώ!
Και συγγνώμη για την προηγούμενη διαγραφη...

foxy vegan είπε...

Κανένα πρόβλημα! Νομίζω όμως ότι ο νισεστές λέγεται starch flour...Δεν είμαι σίγουρη!