Πασχαλινά Κουλουράκια



Υλικά ( για δυο ταψιά )

1 1/2 κούπες λάδι (1 κούπα ελαιόλαδο και 1/2 κούπα σπορέλαιο)
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπες χυμός πορτοκάλι
3 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ (1 φακελάκι)
1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 1/2 κούπες αλεύρι

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Χτυπάμε με το σύρμα ή το μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι. Συνεχίζουμε με τα στεγνά μας υλικά και ανακατεύουμε - ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία ομοιόμορφη ζύμη. Όχι υπερβολικά όμως για να μην μας σφίξει η ζύμη.

Έπειτα, παίρνουμε λίγη λίγη τη ζύμη και την πλέκουμε σε πλεξουδίτσες ή ό,τι σχήμα θέλουμε.

Σε λαδωμένο ταψάκι ψήνουμε στους 180C για 30' .

Η προετοιμασία των κουλουριών είναι τέλεια δραστηριότητα να κάνετε με τα παιδάκια σας, λατρεύουν να πλάθουν το ζυμαράκι. Καλό πάσχα! Καλοφάγωτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε