Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Ζυμαρικά στον φούρνο με ρεβύθια και σπαράγγια

  

Υλικά για 4 μερίδες:
  • 2 κούπες βρασμένα ρεβύθια
  • 1/2 πακέτο ζυμαρικά φουσίλι
  • 1/2 της κούπας ψιλοκομμένα μανιτάρια
  • 6 σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ.τ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.τ.σ. διατροφική μαγιά
  • 1/4 της κούπας τριμμένο φυτικό τυρί*
  • 1 κούπα τοματοχυμό
  • 2 κ.τ.γ. τριμμένο δενδρολίβανο
  • αλάτι/πιπέρι 
*χρησιμοποίησα το Viofast της εταιρείας Viotros, 
θα το βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και προσπαθούμε να είναι λίγο al dente

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σπαράγγια και τσιγαρίζουμε για λίγο ακόμα μέχρι να αρχίζουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, και δενδρολίβανο, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά. Κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε δίπλα. 

Σε ένα μέτριο πυρέξ, αδειάζουμε τα βρασμένα ζυμαρικά μας και τα ρεβύθια. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε με την έτοιμη σάλτσα μας. Από πάνω πασπαλίζουμε τη διατροφική μαγιά και το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να πιάσει κρούστα από πάνω και να λιώσει το τυρί μας. Περίπου 20 λεπτά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: