Cookie dough γλυκό σνακ (με ρεβίθια!)

Μια πολύ συνηθισμένη λιχουδιά στις ΗΠΑ είναι το γλυκό σνακ με το όνομα cookie dough, που θα πει ζύμη για μπισκότα. Και ακριβώς αυτή είναι η γεύση του. Σε αυτή τη συγκεκριμένη εκδοχή που σας μεταφέρω ωστόσο, υπάρχει ένα κρυφό συστατικό. Ρεβίθια! Και πριν κλείσετε την σελίδα αναφωνώντας "είναι τρελοί αυτοί οι βίγκαν!", δώστε στην συνταγή μια ευκαιρία. Πριν καιρό μου την έδωσε μία φίλη μου αμερικανίδα αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ πως θα μου άρεσε γευστικά κάτι που συνδυάζει γλυκό και ρεβίθια. Κι όμως! Είναι ένα πολύ νόστιμο σνακ, φουλ στην πρωτεΐνη. Το τεστ στην οικογένεια μάλιστα απέδειξε πως κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει ότι το γλυκάκι είναι φτιαγμένο με όσπρια. Συνοδεύεται τέλεια με φέτες μήλου.




Υλικά
1 κούπα βρασμένα και ξεφλουδισμένα ρεβίθια
1/3 της κούπας φυστικοβούτυρο
2 κ.τ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/3 της κούπας βίγκαν σταγόνες σοκολάτας 

Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα στο μπλέντερ. Μόλις γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, αδειάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. 

Ο μικρός βιγκανάκος δεν μπορούσε να περιμένει
να τελειώσει η φωτογράφιση πριν "βουτήξει"


2 σχόλια:

nora είπε...

Αν δεν το δοκιμάσεις δεν το πιστεύεις ότι είναι τόσο νόστιμο!
Το έφτιαξα και οι γονείς μου πήραν το πυρέξ και φύγανε!
Το εμπλούτισα με φρέσκιες φράουλες κομμένες απο πάνω και τριμμένο αμυγδαλάκι !!!
Κόλαση!

foxy vegan είπε...

Πολύ χαίρομαι που σας άρεσε! Πραγματικά, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο νόστιμο είναι, αν δεν το δοκιμάσει! :) Ωραία η ιδέα για τα φρούτα και το αμύγδαλο, θα το δοκιμάσουμε.

Οι συνταγές που αγαπήσατε