Τυρί κρέμα από κάσιους



Υλικά
2 κούπες κάσιους (μουλιασμένα για 2 ώρες)
1 κ.τ.σ. σπορέλαιο
1 κ.τ.γ. αλάτι
2 κ.τ.σ. διατροφική μαγιά
χυμό από ένα λεμόνι

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα. Μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό αν χρειαστεί για να γίνει πιο κρεμώδες. Συνήθως το ετοιμάζω στο μπλέντερ που το κάνει εντελώς βελούδο, αλλά και στο μούλτι γίνεται αρκετά καλό.

Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό κλπ) ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Προσωπικά το έφτιαξα σκέτο γιατί το παίρνει κολατσιό ο μικρός στο σχολείο μέσα σε σαντουϊτσάκι και προτιμά τις απλές γεύσεις. :)

4 σχόλια:

^.^ είπε...

Looks good ... but what is KTS seed???

foxy vegan είπε...

Oh, are you reading this through google translate? I think what it translated as KTS seed is 1 tbs grapeseed oil.

Εύα είπε...

Υπαρχει καποιος λογος που ολοι οι βιγκαν χρησιμοποιουν για τις τυροκατασκευες τους κασιους? Αυτο 1 Δεν ανεβαζει πολυ το κοστος? Κ 2 Αφου ο στοχος ειναι η πρωτεινη δεν θα ηταν καλυτερα και πιο φτηνα με απλα φιστικια πινατς? Αν υπαρχει καποιος λογος θα ηθελα να τον ξερω.. Ειμαι νεο-vegan και μαλλον θα ηθελα να προτιμω πινατς για οικονομια και πρωτεινη (και ταχινι για πρωτεινη) και αμυγδαλα για ασβεστιο. Θα μπορουσα να δοκιμαζω οτι συνταγες τυριων βρισκω με ενα αυτα τα δυο η πρεπει να κανω ακριβως οτι διαβαζω? Ειναι και ακριβη α υλη οι ξηροι καρποι για πειραματα..

foxy vegan είπε...

Εύα καλημέρα! Ο λόγος που επιλέγουμε αρκετές φορές τα κάσιους για να φτιάξουμε τυράκια είναι γιατί έχουν πολύ απαλή και τυρένια γεύση. Προσωπικά, δεν πιστεύω ότι τα φυστίκια είναι κατάλληλα για την παρασκευή τυριών, έχουν γλυκιά και έντονη γεύση. Θα σου πρότεινα αν δεν μπορείς να βρεις κάσιους, να χρησιμοποιείς αμύγδαλα (αφού πρώτα τα έχεις ζεματίσει και βγάλει την φλούδα τους). :) Οι ξηροί καρποί είναι σχετικά ακριβοί στην Ελλάδα - ειδικά αν είναι ωμοί και βιολογικοί - αλλά αντισταθμίζεται το κόστος αφού δεν ξοδεύουμε για τυριά (φέτα, παρμεζάνα κλπ δεν είναι καθόλου φθηνά). ;-)

Οι συνταγές που αγαπήσατε