Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

Ρεβύθια Ρατατούι




Υλικά για 4-5 μερίδες

3-4 κούπες βρασμένα ρεβύθια
1 1/2 κούπες κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
780 ml κομματάκια ντομάτας
1/2 κούπα γλυκιά πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
2 κ.τ.σ. μηλόξυδο
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
2 κ.τ.γ. σιρόπι αγαύης
2 κ.τ.γ. σπόροι μουστάρδας
2 κ.τ.γ. βασιλικό
1 κ.τ.γ. ρίγανη
1/2 κ.τ.γ. δενδρολίβανο
1 κ.τ.γ. αλάτι
1/8 κ.τ.γ. γαρύφαλο και κανέλα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 φύλλα δάφνης
*Εγώ πρόσθεσα και 1/2 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε ένα βαθύ πυρέξ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα δαφνόφυλλα, ώστε τα αρωματικά και τα μπαχαρικά να πάνε σε όλο το φαγητό. Σκεπάζουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε , σκεπάζουμε και ψήνουμε γι' ακόμη 35-40 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να έχουν μαλακώσει. Βγάζουμε τα δαφνόφυλλα και σερβίρουμε με κίνοα, άγριο ή καστανό ρύζι.

Τη συνταγή τη βρήκα στο βιβλίο συνταγών της Dreena Burton, "Vive le Vegan!"