Σμούθι με βατόμουρα και κέιλ


Αυτό το σμούθι το ονομάζω και το 'ύπουλο σμούθι της μαμάς'. Είναι ο τέλειος τρόπος για να καταναλώσει ο γιος μου κατσαρό λάχανο, που είναι πλούσιο σε ασβέστιο, και ό,τι άλλη πρασινάδα (σπανάκι, μαρούλι κλπ) χωρίς να το καταλάβει. Είναι πεντανόστιμο!

Υλικά για 1 σμούθι


1 ώριμη μπανάνα

1 κούπα κατεψυγμένα βατόμουρα (μύρτιλλα)

1/3 της κούπας φυτικό γάλα της επιλογή σας

1/2 κούπα κόκκινο κατσαρό λάχανο (kale)

2 κουτ. του γλυκού τριμμένο λιναρόσπορο


Χτυπάμε στο μπλέντερ καλά και σερβίρουμε!

2 σχόλια:

Valentina Kaliafa είπε...

Καλησπέρα, μπορείς να μου πεις που θα βρω κατσαρο λάχανο (kale)?

foxy vegan είπε...

Γεια σου Βαλεντίνα, έχω ακούσει ότι κυκλοφορεί σε κάποιες λαϊκές στην Αθήνα, αλλά γενικά είναι δυστυχώς δυσεύρετο ακόμη στην ελληνική αγορά. Εμείς το έχουμε στον κήπο μας (φέραμε σπόρους από το εξωτερικό). Αν βρω το όνομα του παραγωγού, θα στο ποστάρω εδώ γιατί μπορεί να ξέρει ποιοι άλλοι το διαθέτουν στην Ελλάδα. Συγνώμη που δεν μπορώ να βοηθήσω περαιτέρω.

Οι συνταγές που αγαπήσατε