Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

Jacket Potatoes με τυρένια σως



Τη συγκεκριμένη συνταγή την πόσταρε η φίλη μου η Δεινομάχη στο Vegan Forum.

Ετοίμασα 4 μέτριες πατάτες. Τις έπλυνα καλά και τις έτριψα με ελαιόλαδο και αλάτι. Προθέρμανα το φούρνο στους 200C και έβαλα τις πατάτες στη μεσαία σχάρα. Τις τρύπησα ελαφρά με ένα πολύ ψιλό μαχαιράκι. Τις έψησα για περίπου 1μιση ώρα.

Η σως είναι από το The Ultimate Uncheese Cookbook .

Chedda Σως (Ηοt or Cold Tangy Chedda Sauce)

1/4 κούπα κάσιους
1 κούπα νερό (ή φυτικό γάλα)
1 κούπα ψητές κόκκινες πιπεριές (χωρίς πετσα και σπόρους), ή κομματάκια Pimiento
1/3 κούπας διατροφική μαγιά
1/4 κούπας ταχίνι
3 κσ χυμό λεμονιού
2 κγ σκόνη σκόρδου
3/4 κγ αλάτι
1/4 κγ σκόνη κρεμμυδιού
1/4 κγ τριμμένο κορίανδρο
1/8 κγ τριμμένο allspice

Ξεκινάμε τρίβοντας τα κάσιους στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και χτυπάμε μέχρι νά γινει κρεμα. Αν θέλουμε να σερβίρουμε τη σάλτσα τυριού ζεστή, αδειάζουμε το μίγμα σε ένα κατσαρολάκι και πάνω σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να κοχλάσει. (Όση δεν χρησιμοποιήσουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμη και μέσα σε σάντουιτς την επόμενη μέρα).

Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας, ανοίγουμε με ένα μαχαιράκι στη μέση τις πατάτες και γεμίζουμε με την τυρένια σως.