Χρειαζόμαστε:
2 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές φέτες και αλατισμένες.
Τις τηγανίζουμε ελαφρώς και έπειτα τις ψήνουμε στο γκριλ.

Αμυγδαλοτύρι -Υλικά για 1 κούπα

1/4 της κούπας ωμά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1/2 της κούπας ζεστό νερό
1/2 της κούπας κρύο νερό
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
2 κουτ. της σούπας κορν φλάουερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού διατροφική μαγιά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Χτυπάμε τα αμύγδαλα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σκόνη (όχι παραπάνω, γιατί θα αρχίσουν να γίνονται βούτυρο). Τα ρίχνουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ζεστό νερό. Χτυπάμε μέχρι να γίνουν παχιά κρέμα. Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μίγμα.
Αδειάζουμε σε μικρό κατσαρολάκι και αφήνουμε να πάρει βράση και να γίνει παχυρεστη κρέμα το μίγμα. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ για να μην μας κολλήσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμη ένα λεπτό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει το μίγμα μας, το χτυπάμε καλά με ένα πηρούνι και μεταφέρουμε σε ένα γυάλινο δοχείο. Βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει. Διατηρείται για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

Τυλίγουμε ένα μικρό κομμάτι τυρί μέσα σε σε κάθε φετούλα μελιτζάνας και voila! Το ορεκτικό μας είναι έτοιμο.

Η συνταγή για το αμυγδαλοτύρι προέρχεται από το βιβλίο The Ultimate Uncheese Cookbook της Jo Stepaniak.

Οι συνταγές που αγαπήσατε