Κουραμπιέδες της Blueheart

Μιας που το καλούν οι μέρες, ας βάλουμε κάτι χριστουγεννιάτικο. Αν και ήταν η πρώτη χρονιά φέτος που με έπιασε...το πνεύμα των Χριστουγέννων και αποφάσισα να φτιάξω κουραμπιέδες, χάρη στη blueheart γλίτωσα τυχόν αποτυχίες. Η συνταγή της λειτούργησε στην πέννα!



250 γρ.μαργαρίνη (1 γεμάτη κούπα)
1 κούπα αραβοσιτέλαιο
1 κούπα αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα
2 βανίλιες ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα άχνη
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
6 κούπες αλεύρι
1 φλυτζανάκι του ελλ. καφέ ούζο

Αρχικά καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα. Βάζουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει. Καλό θα είναι να την έχουμε αφήσει 20 λεπτά εκτός ψυγείου ώστε να μην είναι παγωμένη. Προσθέτουμε το λάδι σταδιακά και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι ή με σύρμα μέχρι να ενωθεί το λάδι με τη μαργαρίνη. Σε ένα ποτηράκι του καφέ με νερό διαλύουμε τη σόδα και την ρίχνουμε στο μείγμα. Βάζουμε τη βανίλια, το ούζο, τη ζάχαρη, το αλεύρι και αφού φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Αν θέλουμε βάζουμε στον κάθε κουραμπιέ κι ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί μέσα σε ένα ταψί και ψήνουμε για 18 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσουν τους πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.

Για περισσότερες συνταγές της Blueheart, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της
www.veglite.com

Οι συνταγές που αγαπήσατε