Κολοκυθάκια γεμιστά



Υλικά για δύο περίπου μερίδες
3-4 κολοκυθάκια
2 κούπες καστανό ρύζι
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και βγάζουμε τη ψίχα τους με προσοχή.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ξεκινώντας με λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Τσιγαρίζουμε καλά το ρύζι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι πιπέρι. Προσθέτουμε και λίγο από το εσωτερικό των κολοκυθιών, λίγο νερό και αφήνουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια γεμίζουμε τα κολοκυθάκια περίπου το 2/3 του εσωτερικού τους.
Μόλις είναι έτοιμα τα στήνουμε όρθια σε μία βαθιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε λίγο νερό (να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση τους), λεμόνι και ό,τι μας περίσσεψε από το εσωτερικό τους που αφαιρέσαμε. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές πατατούλες. Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.

Λαχανικά με βινεγκρέτ στο φούρνο


(φωτό: veganfox)

Υλικά για δύο άτομα :

3 μέτριες μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
7 καρότα κομμένα σε ροδελίτσες
1 κρεμμύδι ξερό
3 σκελίδες σκόρδο
5-6 ντοματίνια
2 κουτ. της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι - πιπέρι
ξερή ρίγανη και δενδρολίβανο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ γυάλινο.
Στη συνέχεια, κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε ροδέλες και στρώνουμε στο ταψί. Από πάνω ρίχνουμε ροδέλες το κρεμμύδι, τα καρότα και τέλος το σκόρδο. Γαρνίρουμε με τα ντοματίνια και ραντίζουμε με το ξύδι και τα μπαχαρικά/μυρωδικά.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο, ανακατεύοντας ώστε να μην μας καούν τα λαχανικά.

Γίνεται πολύ νόστιμη συνταγή και είναι πολύ πολύ εύκολη.

Οι συνταγές που αγαπήσατε