Σάββατο, 11 Αυγούστου 2007

Κεφτεδάκια φακής



ΥΛΙΚΑ
-- 1 κούπα ξερές φακές, ξεπλυμένες
-- 2μιση κούπες νερό
-- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
--1/2 γλυκιά πιπεριά πράσινη ή κόκκινη
-- 1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο
-- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-- 1καρότο, κομμένο σε κυβάκια
-- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
-- 1 κουτάλι της σούπας γάλα σόγιας
-- 3/4 της κούπας βρώμη κομμένη στο μπλέντερ
-- 3/4 της κούπας ψίχα ψωμιού
-- λίγο κύμινο
--αλάτι πιπέρι

----
1. Βράζουμε τις φακές στο νερό με το αλάτι για περίπου 45 λετπά. Οι φακές πρέπει να είναι μαλακές και το περισσότερο νερό να έχει εξατμιστεί. Τις αλέθουμε στο μούλτι.

2. Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα στο λάδι , μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου για 5'

3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα μαγειρεμένα υλικά με το πιπέρι, το γάλα σόγιας, τη βρώμη και τη ψίχα. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι κύμινο ρίγανη.

4. "Ζυμώνουμε" το μίγμα και φτιάχνουμε κεφτεδάκια.

5. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά κάθε πλευρά ή τα ψήνουμε στο φούρνο για ένα τέταρτο στους 200C.

2 σχόλια:

klaklaki είπε...

πολυ ωραιο! θα μπορουσαμε ισως να αλεσουμε στο blender την φακη, ωστε η υφη να ειναι ιδια με του κιμα. τι λες?

foxy vegan είπε...

Φυσικά και έτσι μπορείς να το κάνεις! :)