Κυριακή, 27 Μαΐου 2007

Λινγκουίνι με λαχανικά και άσπρη σάλτσα


Υλικά:
1 πακέτο λινγκουίνι
1 μέτριο κολοκύθι
2 καρότα
5 ή 6 μικρά ραπανάκια
λίγο φινόκιο
400γρ μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι
1 κρέμα γάλακτος σόγιας
αλάτι
πιπέρι άσπρο
ελαιόλαδο


Διαδικασία για τη σάλτσα
----------------
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 2-3 ' τα καρότα και το κολοκύθι, αφού τα έχουμε κόψει σε ψιλά μπαστουνάκια. Στη συνέχεια, σε ένα άλλο κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το φινόκιο, τα ραπανάκια και τα μανιτάρια μέχρι να αρχίσουν να πανιάζουν.

Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Προσθέτουμε τα καρότα, το κολοκύθι και τα αφήνουμε για ένα λεπτό πάνω στη φωτιά. Καλή όρεξη!

υγ. Ευχαριστώ τη Γωγώ για τη συνταγή και που με άφησε να φάω όχι ένα αλλά δύο πιάτα από την υπέροχη μακαρονάδα της. . . !





Δεν υπάρχουν σχόλια: