Υλικά
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
Ξύσμα από δυο μέτρια λεμόνια
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού μαύρη ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι (μεγάλο νούμερο) και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεστάνει το λάδι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύομαι με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να γίνει ξανθοκόκκινο και μετά το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε σε μια χύτρα τη ζάχαρη, το νερό και το βάζουμε στη φωτιά να γίνει σιρόπι αφού βράσει λίγο, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.
Όταν δούμε ότι το σιρόπι μας κοντεύει να δέσει, ρίχνουμε μέσα λίγο-λίγο το μίγμα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μίγμα να πήξει. Στη συνεχεία κατεβάζουμε το μίγμα του χαλβά από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κρυώσει αφού βέβαια κατά διαστήματα το ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Αφού κρυώσει βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα ζελέ να πάρει σχήμα και είναι έτοιμος για σερβίρισμα. Προαιρετικά μπορούμε να περιχύσουμε με λιωμένη κουβερτούρα και να γαρνίρουμε με δαμάσκηνα και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου