Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Βίγκαν Τσουρέκι

  • 2 κιλά αλεύρι για τσουρέκι
  • 200 γρ. νωπή μαγιά 
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ½ ποτήρι ζάχαρη 
  • 1 κ.τ.γ. μαχλέπι 
  • 1 κ.τ.γ. κακουλέ 
  • 3 ποτήρια χλιαρό νερό 

Ρίχνουμε σε μπωλ την μαγιά, το χλιαρό νερό, και 3 χούφτες αλεύρι. Φτιάχνουμε έναν χυλό και αφήνουμε να σταθεί για 10-15’. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι, τα αρωματικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και την φουσκωμένη μαγιά, ζυμώνουμε και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα. Πλάθουμε τη ζύμη σε  πλεξουδίτσες, στρώνουμε σε ταψί και αφήνουμε να φουσκώσουν. Ψήνουμε κατευθείαν στους 200C για 30-35'. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο μπορούμε να αλείψουμε με φυτική μαργαρίνη για να γυαλίσουν. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: