Βίγκαν Στραπατσάδα

Ξέρω, ξέρω. Μπήκε ο Οκτώβρης και το φθινόπωρο. Εγώ όμως επιμένω να κάνω πως δεν καταλαβαίνω και αποχαιρετώ με μεγάλη απροθυμία το καλοκαίρι στο μυαλό μου, φτιάχνοντας στραπατσάδα με τις τελευταίες ντομάτες και πιπεριές από τον κήπο. Νόστιμη, καλοκαιρινή, και λίγο μελαγχολική στραπατσάδα του Οκτώβρη.



Υλικά για δύο άτομα

2-3 ντομάτες γινωμένες
3 πιπεριές πράσινες και κόκκινες γλυκιές
1 συσκευασία τόφου* των 300 γραμμαρίων
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ. διατροφική μαγιά
ρίγανη-αλάτι-πιπέρι
λίγο κουρκουμά για το χρώμα

Ψιλοκόβουμε πρώτα τις ντομάτες ή τις τρίβουμε στον τρίφτη. Ψιλοκόβουμε και τις πιπεριές. Ρίχνουμε το λάδι μας μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνουμε. Παράλληλα, στραγγίζουμε το τόφου (το πιέζουμε καλά με τα χέρια μας να φύγει το νερό του) και το αφήνουμε στην άκρη. Μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά να σωθούν τα πολλά νερά της ντομάτας. Έπειτα κόβουμε το τόφου σε κομμάτια και το τρίβουμε και το σπάμε με τα χέρια μας όπως θα κάναμε με τη φέτα στην μη-βίγκαν εκδοχή. Το προσθέτουμε στο τηγάνι ανακατεύουμε καλά συνεχώς, προσθέτουμε ρίγανη, κουρκουμά και διατροφική μαγιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να σωθεί το νερό. Έτοιμο για φάγωμα!

*το τόφου το βρίσκετε σε όλα τα βιολογικά καταστήματα της χώρας. 

Οι συνταγές που αγαπήσατε