Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Λάχανο με κιμά σόγιας και κόκκινη σάλτσα


Υλικά για 3-4 μερίδες
1 λάχανο ψιλοκομμένο
1 κούπα κιμά σόγιας (βιολογικής παραγωγής)
2 σκελίδες σκόρδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κούπες ντοματοπελτέ
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1/2 κ.τ.γ. κανέλα
(προαιρετικά 5-6 φύλλα κέιλ)

Προετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι/σκεύος σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις αρχίζει να γίνεται το κρεμμύδι διάφανο, προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε καλά για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τον ντοματοπελτέ, τα καρυκεύματα και αν χρησιμοποιούμε, το κέιλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Ανοίγουμε το καπάκι για να σωθεί λίγο το νερό που ίσως έχει βγάλει η σάλτσα και σερβίρουμε ζεστό.

Τετάρτη, 8 Απριλίου 2015

Αθήνα: Βέγκαν Ρεφενέ Γλέντι για το Πάσχα


Φίλες και φίλοι, βέγκαν και χορτοφάγοι, φέτος το Πάσχα μην πάρετε τα βουνά! 
Την Κυριακή το μεσημέρι, φέρτε το φαγητό σας, κι ελάτε να φάμε όλοι μαζί, στο βέγκαν-ρεφενέ γλέντι, στα "500 μίλια μακριά", παρέα με την Ένωση των Βέγκαν! 
Κι αν έχει καλό καιρό, θα το στρώσουμε στον πεζόδρομο!