Ένα μπλογκ που δημιουργήθηκε το 2007 για όσους πιστεύουν πως οι βίγκαν τρέφονται μόνο με μαρούλια.
Λάχανο με κιμά σόγιας και κόκκινη σάλτσα
Υλικά για 3-4 μερίδες
1 λάχανο ψιλοκομμένο
1 κούπα κιμά σόγιας (βιολογικής παραγωγής)
2 σκελίδες σκόρδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κούπες ντοματοπελτέ
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1/2 κ.τ.γ. κανέλα
(προαιρετικά 5-6 φύλλα κέιλ)
Προετοιμάζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα βαθύ τηγάνι/σκεύος σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις αρχίζει να γίνεται το κρεμμύδι διάφανο, προσθέτουμε τον κιμά. Τσιγαρίζουμε καλά για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το λάχανο, ανακατεύουμε και τσιγαρίζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε μέσα τον ντοματοπελτέ, τα καρυκεύματα και αν χρησιμοποιούμε, το κέιλ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Ανοίγουμε το καπάκι για να σωθεί λίγο το νερό που ίσως έχει βγάλει η σάλτσα και σερβίρουμε ζεστό.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Οι συνταγές που αγαπήσατε
-
Υλικά: 1 μέτρια μελιτζάνα ξεφλουδισμένη & κομμένη σε κομματάκια 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 1 κ.τ.σ. ...
-
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μόνοι/ες σας βούτυρο αμυγδάλου στο σπίτι. Εγώ άρχισα να το φτιάχνω πριν λίγο καιρό μιας που είναι ένα πολύ καλ...
-
Υλικά 2 κιλά μελιτζάνες τριμμένη φρυγανιά πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες Για τη "σάλτσα": 800 γρ μανιτάρια ψιλοκ...
-
Μία από τις συχνές ερωτήσεις που καλούμαι να απαντήσω ως βίγκαν μαμά είναι πως τα βγάζω πέρα με τα παιδικά πάρτυ. Οι περισσότεροι άνθρωποι π...
-
Από το 2009 που ανακάλυψα το πόσο εύκολο είναι να φτιάξω παγωτό στο λεπτό, δεν ξαναμπήκα στον πειρασμό να ψάξω του εμπορίου, που εδώ που ...