Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Σπαγγέτι με ελαφρύ πέστο βασιλικού

Μου αρέσει πολύ το πέστο αλλά συνήθως το αποφεύγω γιατί έχει πάρα πολύ λάδι και ως συνέπεια αρκετές θερμίδες. Αυτή η εκδοχή χρησιμοποιεί αβοκάντο αλλά καθόλου ελαιόλαδο, έτσι το πιάτο θα είναι χορταστικό αλλά και χαμηλό σε λιπαρά (μόλις 4 γραμμάρια λίπους ανά κουταλιά πέστο). 


Υλικά για 1 κούπα πέστο:
1 αβοκάντο ψιλοκομμένο
2 κούπες γεμάτες φύλλα βασιλικού
2 κ.τ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.τ.γ. λιωμένο σκόρδο
1/3 της κούπας κάσιους ανάλατα
Αλάτι/πιπέρι

Επεξεργαζόμαστε όλα τα υλικά στο μούλτι και σερβίρουμε με σπαγγέτι ή σαν αλοιφή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2014

Σμούθι με φράουλες και μύρτιλλα (blueberries)

Τώρα τελευταία που ζεσταίνομαι και δεν έχω όρεξη να μαγειρέψω, αντικαθιστώ πολλά από τα γεύματά μου με λαχταριστά σμούθι που αγαπά πολύ και ο πιτσιρίκος της οικογένειας. Αυτό είναι το πιο πρόσφατο που δοκιμάσαμε και του άρεσε πολύ. Οι φράουλες είναι καλό να είναι βιολογικές, γιατί οι συμβατικές που βρίσκει κανείς στο σουπερ μάρκετ ή στη λαϊκή είναι από τις πιο επιβαρυμένες με φυτοφάρμακα τροφές.



Για ένα μεγάλο ποτήρι:
15 φράουλες
μισή μπανάνα
1/3 της κούπας μύρτιλλα (blueberries)
1/2 κούπα παγωμένο νερό ή φυτικό γάλα
2 κ.τ.σ. γιαούρτι σόγιας βανίλια ή φράουλα

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, και voila!