Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014

Παγωτό μπανάνα με δύο συστατικά!


Από το 2009 που ανακάλυψα το πόσο εύκολο είναι να φτιάξω παγωτό στο λεπτό, δεν ξαναμπήκα στον πειρασμό να ψάξω του εμπορίου, που εδώ που τα λέμε δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό αλλά ούτε και οικονομικό. Το συγκεκριμένο είναι ό,τι πρέπει και για τα παιδιά, που μπορούν να τρώνε παγωτό χωρίς να έχουμε εμείς οι γονείς τύψεις για τη ζάχαρη ή για τυχόν περίεργα συστατικά.

Το μόνο που χρειάζεστε για το παγωτάκι είναι:

  • ένα δυνατό μπλέντερ (προσοχή, γιατί οι παγωμένες μπανάνες είναι πολύ σκληρές και υπάρχει περίπτωση να το κάψετε το 'μηχανάκι' αν δεν είναι με πολλά βατ)
  • 2-3 μεγάλες μπανάνες παγωμένες (τις βάζετε το προηγούμενο βράδυ στην κατάψυξη) 
  • προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας ή ωμό κακάο
Ρίχνετε τις μπανάνες στο μπλέντερ μαζί με τη σοκολάτα και χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα παγωτό. Σερβίρετε και απολαμβάνετε. Τόσο απλά και δροσιστικά :) Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε από πάνω και τριμμένο αμύγδαλο ή φουντούκι που του ταιριάζει πολύ. 

Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Σπιτικό γάλα αμυγδάλου

Ένα βίντεο από τον Ευτύχη Μπλέτσα, της εκπομπής Food IQ

Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Κουνουπίδι ψητό στο φούρνο


Κόβουμε το κουνουπίδι σε φλορέτες, λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε στον αέρα μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσό χρώμα στις άκρες. Ανακατεύουμε συχνά να μην μας αρπάξει. Εμείς το ανακατέψαμε με ψητά πατζάρια, εξου και το χρώμα. Σερβίρουμε με ένα απλό ντρέσινγκ λαδολέμονο. Από τις πιο εύγευστες χειμωνιάτικες σαλατούλες.