Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Μαρμελάδα Κάστανο



Υλικά
2 κιλά κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1.5 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 γαρύφαλλα
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ 

Αλέθουμε στο μούλτι ή το μπλέντερ τα κάστανα μέχρι να γίνουν πουρές.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τη βανίλια και αφήνουμε να πάρει μία βράση ώστε να αρχίσει να δένει. Έπειτα προσθέτουμε τα κάστανα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε πάνω στη φωτιά για περίπου 30 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Στο τέλος προσθέτουμε ένα σφηνάκι κονιάκ που λειτουργεί και σαν συντηρητικό.