Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Cookies Φυστικοβουτύρου


Peanut "Better" Cookies (Vive Le Vegan! by Dreena Burton, p. 134)

Υλικά για 7-8 μεγάλα μπισκότα:
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.τ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
2 κ.τ.σ. ακατέργαστη ζάχαρη
1/4 κ.τ.γ. αλάτι
1/2 κούπα + 1-2 κ.τ.σ. φυστικοβούτυρο 
1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
1/4 κ.τ.γ. μελάσα
1 κ.τ.γ. βανίλια
3 κ.τ.σ. λάδι ελαφρύ (σπορέλαιο)

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, αναμειγνύουμε το φυστικοβούτυρο με το σιρόπι, τη μελάσα, τη βανίλια και το λάδι μέχρι να ανακατευτούν καλά. Έπειτα τα προσθέτουμε στο στεγνό μίγμα και φτιάχνουμε τη ζύμη για τα cookies. Πλάθουμε μπαλάκια με το χέρι μας και τα βάζουμε στο ταψί αφού το λαδώσουμε ελαφρώς, και τα πατάμε με το πηρούνι απαλά να γίνουν πλακέ. Ψήνουμε για 11' (όχι παραπάνω γιατί θα ξεραθούν). Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μετακινήσουμε σε δίσκο.