Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Κουνουπίδι γιαχνί



Ένα πολύ εύκολο και νόστιμο χειμωνιάτικο φαγάκι. 

Υλικά: 
1 κουνουπίδι, κομμένο σε φλορέτες
5-6 παντζαρόφυλλα ψιλοκομμένα
2 καρότα, ψιλοκομμένα σε ροδελίτσες
2 μικρές πατάτες, κομμένες σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κούπες σάλτσα ντομάτας
1 κ.τ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 κ.τ.γ. κανέλλα
μία πρέζα ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τα παντζαρόφυλλα σε λίγο λάδι για 2΄. Προσθέτουμε καρότα, πατάτες και κουνουπίδι και σωτάρουμε για ακόμη ένα λεπτό. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά (σάλτσα και μπαχαρικά) & σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20' μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Τρώγεται σκέτο ή πάνω σε ρύζι.