Ρεβυθομπιφτέκια

falafel burgers
Υλικά για 4 κεφτέδες

* 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
* 1½ κούπα τριμμένο κρεμμύδι
* 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
* 1 κ.τ.γ. κάρυ
* 1 κούπα καρότο, τριμμένο
* 1¾ κούπες βρασμένα ρεβύθια
* 1½ κ.τ.σ. ταχίνι ή φυστικοβούτυρο
* ¼ της κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
* 1/3 της κούπας αλεύρι
* ½ κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
* 1 κ.τ.γ. αλάτι
* χυμό μισού λεμονιού

1. Ζεσταίνουμε 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συχνά, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, το κάρυ, το καρότο και σωτάρουμε για άλλα δύο λεπτά.

2. Μεταφέρουμε σε μεγάλο μπωλ ή μούλτι και προσθέτουμε τα ρεβύθια. Λιώνουμε ή χτυπάμε στο μούλτι το μίγμα. Προσθέτουμε το ταχίνι και το μαϊντανό.

3. Συνδιάζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα ποτήρι και έπειτα το προσθέτουμε στο μίγμα μας με τα ρεβύθια. Ανακατεύουμε καλά.

4. Αλευρώνουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε τέσσερα μπιφτεκάκια.

5. Τηγανίζουμε σε μία κουταλιά λάδι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

6. Σερβίρουμε αφού ραντίσουμε με χυμό λεμονιού.

Ταιριάζει τέλεια με χούμους.

Πηγή: Didi Emmons' Vegetarian Planet
Δείτε επίσης: Φαλαφελ (yeah!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε