Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2008

Σάλτσα ζυμαρικών με ταχίνι και ντομάτα

http://bp0.blogger.com/_34CcJgndThE/R-ZhM9HFXKI/AAAAAAAAAQQ/3jWvWTdGJkQ/s400/CIMG0886.JPG

Υλικά για 2-4 μερίδες

250 γραμμάρια ζυμαρικά της επιλογής σας
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια ψιλοκομμένα μανιτάρια
4 κουτ. της σούπας ταχίνι
5 κουτ. της σούπας τοματοπελτέ
1 κουτ. της σούπας διατροφική μαγιά
400ml βρασμένο νερό
1 κουτ. του γλυκού ρίγανη
1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
1/2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
λίγο μαύρο πιπέρι
(διατροφική μαγιά για γαρνιτούρα από πάνω σαν τυρί)
-Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά.
- Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
-Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά για λίγο και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, ταχίνι και το βρασμένο νερό.

-Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη διατροφική μαγιά και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.

-Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με διατροφική μαγιά.

Από το μπλογκ:

Kris's cruelty free Kitchen

4 σχόλια:

popelix είπε...

Ποιο ακριβώς ρόλο παίζει η διατροφική μαγιά και που τη βρίσκει κανείς;

veganfox είπε...

H διατροφική μαγιά χρησιμοποιείται στη βίγκαν κουζίνα ως πηκτικό για σάλτσες αλλά και με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιούσε κανείς το τριμμένο τυρί. Δίνει μία 'τυρένια' και αλμυρή γεύση στο φαγητό.

Μπορείτε να τη βρείτε στα περισσότερα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα και η καλύτερη είναι αυτή που είναι ενισχυμένη με Β12. :)

popelix είπε...

Ευχαριστώ πολύ! Με την αναιμία που έχω, η Β12 φαίνεται πολύ καλή ιδέα. Θα με βοηθούσε πολύ η ονομασία της στα αγγλικά για να μπορώ να βρω μόνη μου το πακέτο.

veganfox είπε...

Να είστε καλά. Η αγγλική ονομάσια είναι nutritional yeast αλλά προσοχή γιατί δεν είναι όλες οι μάρκες διατροφικής μαγιάς ενισχυμενες με Β12. Κοιτάξτε να το γράφει στη συσκευασία.