Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2008

Ρυζομπιφτέκια



Υλικά για 4 μερίδες

1 κούπα μακρύκοκκο καστανό ρύζι (βρασμένο)
1 ½ κούπες βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά ή τριμμένο ξερό ψωμί
½ κούπα καλά τριμμένα αμύγδαλα
¼ της κούπας τριμμένο κρεμμύδι
¼ της κούπας τριμμένο καρότο
½ κουτ. του γλ. πάπρικα
½ κουτ. του γλ. αλάτι
λίγο πιπέρι καγιέν
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το ρύζι, τα φασόλια, τη φρυγανιά, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι, το καρότο, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. (Μπορούμε να βάλουμε τα υλικά μας στο μούλτι για περισσότερη ευκολία).

Πλάθουμε το μίγμα σε μπιφτεκάκια.

2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα μπιφτεκάκια για πέντε λεπτά ανά μεριά, ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.

***

Μπορούμε να σερβίρουμε μέσα σε ψωμάκια σαν μπέργκερς
ή με συνοδεία σαλάτας.




Προσαρμοσμένη συνταγή από One-Dish Vegetarian Meals,
by Robin Robertson (The Harvard Common Press, 2007).

3 σχόλια:

witch of daffodils είπε...

καλημέρα :)

Eφτιαξα τη συνταγή σας παραλέιποντας τα αμύγδαλα. Δεν τα τηγάνισα, τα έψησα στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασια. Πολύ καλό.

foxy vegan είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε witch o daffodils!!! Κι εγώ προτιμώ να τα ψήνω τις περισσότερες φορές γιατί είναι πιο υγιεινό.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

ΜΜΜΜΜΜ ! Πολύ καλή ιδέα!!!
Θα προτιμήσω το ψήσιμο.
Ευχαριστώ!