Χούμους από ρεβύθια και πιπεριές φλωρίνης


Τέλειο σε τοστ με μαρούλι και αβοκάντο
αλλά και για να το σερβίρετε με αραβική πίτα και λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια (αγγούρι, καρότο, πιπεριά).  - 
Από το βιβλίο La Dolce Vegan! της Sarah Kramer



Υλικά για 2 κούπες
1 ½ κούπα βρασμένα ρεβύθια
¼ της κούπας ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης
2 κουτ. της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
½ κουτ. της σούπας ταμάρι
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1.2 κουτ. του γλυκού ρίγανη.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι.

1 σχόλιο:

heart n soul είπε...

Καλή Χρονιά! Πολύ ωραίο το χούμους έτσι, κι εγώ το παντρεύω με διάφορα (καπνιστή πάπρικα, άλλα λαχανικά, καραμελωμένα κρεμμύδια), very foxy!

Οι συνταγές που αγαπήσατε