Κυριακή, 6 Ιανουαρίου 2008

Χούμους από ρεβύθια και πιπεριές φλωρίνης


Τέλειο σε τοστ με μαρούλι και αβοκάντο
αλλά και για να το σερβίρετε με αραβική πίτα και λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια (αγγούρι, καρότο, πιπεριά).  - 
Από το βιβλίο La Dolce Vegan! της Sarah Kramer



Υλικά για 2 κούπες
1 ½ κούπα βρασμένα ρεβύθια
¼ της κούπας ταχίνι
2 σκελίδες σκόρδο
½ κούπα ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης
2 κουτ. της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
2 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
½ κουτ. της σούπας ταμάρι
¼ κούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. του γλυκού βασιλικό
1 κουτ. του γλυκού πάπρικα
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
1.2 κουτ. του γλυκού ρίγανη.

Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μούλτι.

1 σχόλιο:

heart n soul είπε...

Καλή Χρονιά! Πολύ ωραίο το χούμους έτσι, κι εγώ το παντρεύω με διάφορα (καπνιστή πάπρικα, άλλα λαχανικά, καραμελωμένα κρεμμύδια), very foxy!