Σούπα με μανιτάρια Shitake και κριθάρι


Υλικά για 4 μερίδες:

* 1 κούπα κριθάρι
* 2 χούφτες ξερά μανιτάρια shitake
* 6 κούπες νερό
* 3 σκελίδες σκόρδο
* 1 κοτσάνι πράσσο, λιωμένο
* 1/2 κουπα σέρι
* 3 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
* 4-5 κλωναράκια θυμάρι ξερό

Οδηγίες:

1. Βράζετε 5 κούπες νερό.
2. Προσθέστε τα ξερά μανιτάρια
3. Αφήστε τα να μουλιάσουν για μία ώρα.
4. Ενώ μουλιάζουν τα μανιτάρια, κόψτε το πράσσο σε μικρά κομμάτια.
5. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βράστε το υπόλοιπο νερό.
6. Προσθέστε το σκόρδο, το ψιλοκομμένο πράσσο και βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
7. Βάλτε το μίγμα σκόρδου, πράσου και νερού στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν κρέμα.
8. Αφού μουλιάσουν τα μανιτάρια, βγάλτε από το νερό και στραγγίστε τα.
9. Κρατήστε ωστόσο το νερό που τα μουλιάσατε, αφήστε το να αρχίσει να βράζει και προσθέστε το κριθάρι.
10. Κόψτε σε μικρά κομμάτια τα μανιτάρια.
11. Προσθέστε τα μανιτάρια, το μίγμα σκόρδου/πράσσου, το σέρι, τη σάλτσα σόγιας και το θυμάρι στην κατσαρόλα με το κριθάρι.
12. Αφήστε να πάρει βράση και μειώστε τη θερμοκρασία στο μάτι.
13.Σε χαμηλή φωτιά αφήστε να γίνει το κριθάρι μαλακό, για περίπου μία ώρα.
14. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο νερό αν το κριθάρι θέλει επιπλέον ώρα να μαλακώσει.
15. Σερβίρετε τη σούπα καυτή και προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και θυμάρι.

Από το μπλογκ συνταγών

2 σχόλια:

>Lina είπε...

μμμμμ!! ειναι πολύ του τυπου μου αυτο το πιάτο (αν και δεν είμαι vegan)

foxy vegan είπε...

;) δεν χρειάζεται να είσαι βίγκαν για να φας βίγκαν λιχουδιές!!!

Οι συνταγές που αγαπήσατε