Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2007

Κολοκυθάκια γεμιστά



Υλικά για δύο περίπου μερίδες
3-4 κολοκυθάκια
2 κούπες καστανό ρύζι
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και βγάζουμε τη ψίχα τους με προσοχή.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση, ξεκινώντας με λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι. Τσιγαρίζουμε καλά το ρύζι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι πιπέρι. Προσθέτουμε και λίγο από το εσωτερικό των κολοκυθιών, λίγο νερό και αφήνουμε πάνω σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.

Στη συνέχεια γεμίζουμε τα κολοκυθάκια περίπου το 2/3 του εσωτερικού τους.
Μόλις είναι έτοιμα τα στήνουμε όρθια σε μία βαθιά κατσαρόλα, το ένα δίπλα στο άλλο, ρίχνουμε λίγο νερό (να φτάνει περίπου μέχρι τη μέση τους), λεμόνι και ό,τι μας περίσσεψε από το εσωτερικό τους που αφαιρέσαμε. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και μερικές πατατούλες. Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: