Πατάτες "au gratin"



Υλικά για 2 άτομα
3 μεγάλες πατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κούπα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος σόγιας ή γάλα σόγιας
λίγο ελαιόλαδο (για το λάδωμα του πυρέξ)
2 κουτ. σούπας μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Λαδώνουμε το πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές ροδέλες και τις στρώνουμε στο πυρέξ. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα προσθέτουμε μαζί με τα μανιτάρια πάνω από τις πατάτες. Στη συνέχεια περιχύνουμε στο πυρέξ τη κρέμα γάλακτος. Από πάνω ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι/πιπέρι και ρίγανη κατά βούληση.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

(Καλό είναι τα πρώτα 30 λεπτά το φαγητό να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο
ώστε να βράσουν οι πατάτες και να μην μας ξεραθεί)

2 σχόλια:

Dimitris Soufleros είπε...

Μόλις το έβαλα στον φούρνο, με κάποιες παραλλαγές στα υλικά που προτείνεις!! Σε 45 λεπτάκια θα ξέρουμε πως πήγε το πείραμα, αν και κάτι μου λέει ότι θα είναι υπέροχο! Σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή!!

foxy vegan είπε...

Παρακαλώ Δημήτρη! Ελπίζω να σου αρέσει!!! =) Θα περιμένω εντυπώσεις!

Οι συνταγές που αγαπήσατε