Σαλάτα με κινόα και μαρούλι



Υλικά για 2 άτομα 
10-15 φύλλα μαρούλι4-5 φύλλα φρέσκο σπανάκι
1/2 κούπα βρασμένη κινόα

2 κ.τ.σ. καλαμπόκι

1 κ.τ.σ. κολοκυθόσπορους


Για το ντρέσινγκ 
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.τ.σ. μπαλσάμικο ξύδι

2 σταγόνες μουστάρδα 
~ Αλάτι-πιπέρι

~ λίγο θυμάρι

Η κινόα βράζεται όπως το ρύζι, με αναλόγια 1 κούπα κινόα προς 2 νερό. Τη ρίχνεται στο νερό να πάρει βράση και αμέσως χαμηλώνεται τη φωτιά. Αφήνετε περίπου 15 λεπτά να πιει όλο το νερό. Καταλαβαίνετε πως η κινόα έχει βράσει όταν οι σπόροι της γίνονται διαφανείς.


Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά δημητριακά, και αποτελεί πλήρη πρωτεΐνη. 
Μία κούπα βρασμένη κινόα περιέχει: 8 γρ. πρωτεΐνη, 15% του σιδήρου που χρειάζεστε ημερησίως, 5 γρ. φυτικών ινών και πολλά άλλα ωφέλιμα ιχνοστοιχεία. (Πηγή: Nutrition Data)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνταγές που αγαπήσατε